Menu

Bekijk hier het overzicht

Dit is het menukaart. Veel plezier.

Starters

Lekkere gerechten om te starten…! Lekkere gerechten om te starten…! Lekkere gerechten om te starten…!

Olijvenmix La Cocotte

€5,95

Huis gemarineerde Mediterraans olijvenmix

Panini Zabda al Pesto o Zaater

€5,50

warme broodjes van pizzadeeg met
pestoboter en zaater

SALADES

Een salade is een koud gerecht, dat bereid kan zijn met verschillende ingrediënten en vaak aangemaakt wordt met een vinaigrette of dressing. Vinaigrettes en dressings bestaan meestal uit een combinatie van olie, azijn en smaakmakers als zout, kruiden en specerijen. Ook worden dressings vaak gemaakt met mayonaise, dat weer een mengsel is van olie, eidooier en azijn. Salades kunnen worden gegeten als voorgerecht bij een diner of als groente bij een maaltijd. Omdat salades vaak bestempeld worden als een gezond gerecht, zijn ze ook onderdeel van vele diëten. Tegenwoordig worden bepaalde salades soms gegeten als hoofdgerecht, deze worden dan maaltijdsalades genoemd. Een andere vorm van salade is als broodbeleg, bijvoorbeeld vleessalade.

Gegrilde kip & geroosterde rode paprika salade

€12,50

gegrilde kip, rucola, tomaten, tuinkruiden, olijven,
licht citroen vinaigrette en geroosterd Arabisch
brood

SOEPEN

Soep wordt al sinds de prehistorie gegeten en is dus één van de oudste gerechten ter wereld! Soep is eigenlijk gewoon vloeibaar voedsel dat wordt bereid door bepaalde basis ingrediënten zoals groenten en kruiden samen te koken (een bouillon te maken). Iedere nationaliteit, iedere streek heeft wel haar eigen kenmerkende soep; vooral bij recepten voor maaltijdsoepen komen veel nationale gerechten naar voren.

Harira klassiek

€6,50

traditionele Marokkaanse soep met lamsvlees,
kikkererwten, tomaten, ei en verse kruiden

KOUDE MEZZEH

Mez·zeh - Kleine gerechtjes uit de Arabische – Mediterrane keuken. Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasti. De kleine bordjes en schaaltjes worden met iedereen gedeeld aan tafel. Heerlijk van alles wat op je bord en vooral door elkaar eten.
Zaalouk €6,50

Zaalouk

€6,50

gegrilde auberginepuree met tomaat, knoflook en
diverse kruiden

Baba Ghannouj €6,50

Baba Ghannouj

€6,50

gegrilde aubergines, tomaten, peterselie en munt

WARME MEZZEH

warme tapas om te delen of als voorgerecht
Briwat (4 stuks) €9,50

Briwat (4 stuks)

€9,50

met verschillende farces. Keuze uit:
– vis en zeevruchten
– kip en verse kruiden
– kefta met kaneel
– geitenkaas en tuinkruiden in een jasje honing

Vis & Schaaldieren

We streven naar een verantwoord aankoopbeleid en kopen zoveel mogelijk vis en zeevruchten bij visbedrijven die goed en duurzaam zijn.
Sardines mcharmel o maqli €12,50

Sardines mcharmel o maqli

€12,50

gevulde en gebakken sardines

Calamares

€11,50

gefrituurde inktvis met Marokkaanse
chermilasaus of aioli

Gamba’s Pir Piri

€22,00

gegrilde / gebakken garnalen, knoflook,
citroensap en chilis

  • gegrild of gebakken

Gegrilde gamba’s & Zalmfilet

€23,00 p.p.

sappige garnalen, zalm, sambal sotong en
gegrilde tomaten op een warme plateau

  • 2 pers.

TAGINES

Tag·ine - Marokkaanse benaming voor ‘stoofpot’. Deze Marokkaanse stoofpan bestaat uit een schaal van vuurbestendig aardewerk met daarop een kegelvormige deksel, die van binnen half geglazuurd is. Door deze vormgeving koelt het vocht af tijdens het koken en loopt weer terug de schaal in. Ingrediënten blijven hierdoor sappig en het vlees wordt lekker mals. Dit zorgt voor een unieke aardse smaak.

Couscous

Cous·cous -Van oorsprong een Marokkaans gerecht. Vaak geserveerd met vlees, groente en saus. Groente wordt vaak gestoomd. Om het gerecht pittiger te maken, wordt harissa, een soort sambal, toegevoegd. Traditioneel eten Marokkanen vrijdagmiddag couscous, na het bezoek aan de moskee.

Uit De Lava Grill

Door de eigenschappen van het lavagrill zorgt lavasteen dat er onder hoge temperaturen met meer controle gegrilld kan worden. Een karakteristieke en intense grillsmaak is het resultaat!

Brochettes de Poulet

€17,75

2 spiesen met gemarineerde en gegrilde
kippenborst, met paprika en ui, geserveerd met
rijst

PIZZA TRADITIONAL

In 1889 werd Raffaele Esposito, de beroemdste pizzaiolo (=pizzamaker) van Napels, uitgenodigd door de toenmalige koning van Italië Umberto I en zijn vrouw Margaretha om zijn specialiteiten ten paleize te bereiden. Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij onder andere een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum: de kleuren die corresponderen met de vlag van het in 1861 opgerichte koninkrijk Italië. Deze pizza viel bij de koningin het meest in de smaak, en hij werd daarom door de maker dan ook pizza Margherita gedoopt. Deze pizza zette de standaard voor alle pizza's.

Margherita

€8,50

met een bodem van tomatensaus met een mix
van mozzarella kaas

Salame

€9,50

tomatensaus met mozzarella kaas en salami

Boremeo

€9,50

tomatensaus met mozzarella kaas en ham

Capricciosa

€10,00

tomatensaus met mozzarella kaas, ham en
champignons

Bolognese

€10,00

mozzarella, gekruid gehakt en champignons

Kebab

€11,50

tomatensaus, mozzarella, paprika, champignons
en stukjes gegrild vlees

Quatro Stagioni

€11,00

tomatensaus, mozzarella, kalkoen ham, runder
salami, paprika en champignons

Pikante

€11,50

tomatensaus, mozzarella, ui, paprika,
champignons, knoflookworst en jalapeño pepers

  • Spicy

Hawaï

€11,50

tomatensaus, mozzarella, ananas en
kalkoen ham

Frutti di Mare

€13,50

tomatensaus met een mix van mozzarella kaas,
garnalen, mosselen, calamares en tonijn

  • Aanbevolen

La Cocotte

€12,50

tomatensaus met een mix van mozzarella kaas,
ham, salami, artisjok en paprika

Veghetariana

€12,50

tomatensaus met een mix van mozzarella
kaas, gegrilde aubergine, gegrilde courgette,
artisjokken, ui, olijven, champignons, paprika en
rucola

  • Special

Pollo

€12,50

tomatensaus met een mix van mozzarella kaas
kipfilet, champignons, paprika en ui

Gorgonzolla

€12,50

tomatensaus met een mix van mozzarella
kaas olijven, peperoni, gorgonzolla, rode ui en
pijnboompitten met een verse rucola en een
balsamicodressing

Quatro Formaggio

€13,50

tomatensaus mozzarella, feta, provolone en
gorgonzolla

PIZZA QULINAIR

luxe pizza’s met een extra touch

Buffelmozzarella Sabine

€13,50

tomatensaus, Buffelmozzarella met
zongedroogde tomaten, basilicum, kapperjes,
pijnboompitten, ruckola en pestodressing

Bianca Salmone

€13,00

room/ ricotta en gerookte zalm, kappertjes,
ui, pijnboompitten, rucola en pestodressing

Capritarn

€13,50

geitenkaas met sesamzaad, mozzarella en
honing, zongedroogde tomaat, geroosterde
paprika, peperoni

CALZONE

dicht gevouwen pizza

Vegetariana

€13,50

tomatensaus, mozzarella, gegrilde aubergine,
gegrilde courgette, paprika, rode ui, artisjok,
olijven en jalapeño pepers

La Cocotte

€13,50

tomatensaus mozzarella, ui, ei, gegrilde paprika,
salami, ham, artisjok en champignons

Pollo

€13,50

tomatensaus, mozzarella, kipfilet, champignons,
paprika en ui

Marinara

€13,50

tomatensaus, mozzarella, rode ui, gegrilde
paprika, garnalen, mosselen, calamares en tonijn

Kebab

€13,50

tomatensaus, mozzarella, kaas, ui, gegrilde
paprika, champignons en stukjes gegrild vlees

Pasta

Pasta is een belangrijk voedselgewas van de traditionele Italiaanse keuken, bij de eerste verwijzing dateert uit 1154 in Sicilië. Het wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar de verscheidenheid aan pasta. Typisch, pasta is een noodle gemaakt van een ongedesemd deeg van een harde tarwebloem vermengd met water of eieren en gevormd tot vellen of verschillende vormen, vervolgens gekookt door koken of bakken. Het kan ook worden gemaakt met meel van andere granen of zaden. Pasta's kunnen worden onderverdeeld in twee grote categorieën, gedroogd (pasta secca) en verse (Pasta Fresca).

Pasta con pollo grillato e basilico

€13,50

pasta gegrilde kip, ui, paprika in speciaal
gekruide roomsaus

BESTELLA

Be·stel·la - Bestilla is een pastei gevuld met kip, vis of vegetarisch. De vulling wordt heerlijk gekruid en vaak aangevuld met amandelen of hele fijne mie. De van zichzelf hartige pastei wordt soms bedekt met suiker en kaneel, wat een bijzonder smaakvolle combinatie blijkt.

Bestilla Taklidiya

€18,50

filodeeg gevuld met kip, ei, gemalen amandelen,
honing en kaneel

  • Special

Desserts

Het toetje - of deftiger: dessert - na het hoofdgerecht kan worden genuttigd om meerdere redenen. Omdat het lekker is, maar het eten van een toetje met veel suiker en vet (bijvoorbeeld in vla en ijs) geeft ook een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd. Er zijn ook desserts die meer samengesteld zijn om de spijsvertering te bevorderen, en die de verwerking van het hoofdgerecht helpen verbeteren, zoals kaas.

Arabic-sweets-baklava

€8,50

assortiment van Arabische zoetigheid

van Noremborghstraat 109 5212 NC 's-Hertogenbosch